Nieuws

25-01-2022

Petrus in de Martinikerk – KRO/NCRV

Petrus in het land, programma van KRO/NCRV, maakte een portret van de Martini-wijkgemeente. Het thema van de aflevering was ‘gewoon bijzonder’. Wat maakt de gewone mensen van de Martinikerk zo bijzonder?

Lees meer

20-01-2022

Verbouwing De Fontein begonnen

In buurtkerk De Fontein komt een huisartsenpraktijk. Daarvoor moet een deel van het gebouw verbouwd worden. De eerste palen zijn inmiddels achttien meter in de grond geheid.

Lees meer

23-12-2021

Actie Kerkbalans 2022

Van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari 2022 doen weer 2000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Ook de Protestantse Gemeente Groningen!

Lees meer

23-12-2021

Zo gaat de buurtkerk eruit zien

Op 28 november vond in De Fontein een gemeenteberaad plaats. De vijftig aanwezigen spraken over de visie op de toekomst met De Fontein als buurtkerk.

Lees meer

15-12-2021

Overleden: ds. J. van der Zanden

Op 8 december 2021 is ds. Johannes (Johan) van der Zanden overleden in Zuidhorn. Ds. Van der Zanden was van 1965 tot 1971 predikant in de gereformeerde Goede Herderkerk in Groningen.

Lees meer

26-11-2021

Begroting 2022 bekend

De begrotingen van de gemeente en diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen voor 2022 zijn bekend.

Lees meer

28-10-2021

Ontdek de nieuwe website

De Protestantse Gemeente Groningen en de Protestantse Diaconie Groningen brengen de kerk naar jou met twee nieuwe websites

Lees meer

02-09-2021

Ontmoet de stadspredikant: ds. Pieter Versloot

Ds. Pieter Versloot is het nieuwe gezicht van de Protestantse Gemeente Groningen

Lees meer

 

Kerk in Stad

Kerk in Stad is een informatie- en opinieblad voor kerkelijk Groningen en verschijnt elke twee weken op papier en digitaal. Kerk in Stad wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Gemeente Groningen, de Protestantse Gemeente Damsterboord en Dekker Creatieve Media en Druk.

We willen graag breder kijken dan onze ‘eigen’ kerkgemeenschappen: we hebben een oecumenische blik en gaan op zoek naar boeiende en belangrijke verhalen in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Groningen.

Kerk in Stad heeft een onafhankelijke redactie en valt onder Stichting Kerk in Stad. Naast de redactie, die bestaat uit mensen uit zoveel mogelijk verschillende Groningse kerken, schrijft een grote groep scribenten en gastschrijvers ook artikelen. De meningen in dit blad zijn dus niet de officiële standpunten van de protestantse gemeentes Groningen en Damsterboord, maar de opinies en gedachtes van de schrijvers en geïnterviewden. Zo laten we het brede scala aan overtuigingen en geloofservaringen zien dat de geloofsgemeenschappen in Groningen zo rijk maakt. We verbinden onszelf en onze lezers met elkaar en anderen.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de stad speelt op geloofsgebied?
Neem dan een (proef)abonnement op Kerk in Stad