Kom werken bij de kerk in Stad!

Kom werken bij de Protestantse Gemeente Groningen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Groningen

PKN-gemeenten in Groningen zijn volop in beweging en zoeken veelzijdige, vernieuwende pastores voor het stadsteam. We doen het samen: de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Groningen (ELGG) zijn meer dan de optelsom van zes kerken en verschillende kerkplekken.

De PGG is veelkleurig, zowel qua kerkelijke tradities als qua werkaanbod. Je komt als predikant of kerkelijk werker in dienst bij de stadsbrede PGG, en wordt ingezet in een van de wijkgemeenten of pioniersplekken. Martinikerk, Nieuwe Kerk, De Bron, De Fontein en Groningen-Zuid hebben elk hun eigen profiel. We vinden elkaar in het verlangen God te ontmoeten en geloof te delen waar de mensen zijn.

De ELGG werkt nauw samen met de PGG en zit ook in het beroepingsproces. Deze hartelijke gemeente in de rijke Lutherse traditie vormt een warme gemeenschap in het hart van de stad. We werken niet alleen samen met andere PKN-gemeenten, maar ook met de remonstrantse en doopsgezinde gemeente.

Nieuwsgierig, of ken je iemand die één of meerdere functies interessant zou vinden? Lees de functieomschrijvingen op protestantsegemeentegroningen.nl. Solliciteren voor (een combinatie van) functie(s) kan tot 7 juni 2024 via vacatures@protestantsegemeentegroningen.nl.