Verbouwing De Fontein begonnen

In buurtkerk De Fontein komt een huisartsenpraktijk. Daarvoor moet een deel van het gebouw verbouwd worden. De eerste palen zijn inmiddels achttien meter in de grond geheid.

Een oplettende voorbijganger heeft het wellicht gezien. Langs de voorgevel van De Fontein liggen sinds enkele weken lange vloerdelen opgetast. Na lange tijd van vergaderen, onderhandelen en rekenen is de verbouwing van De Fontein begonnen.

De huisartspraktijk van mevrouw Andeweg, nu nog aan de Zonnelaan, krijgt in De Fontein een nieuwe plek. Daarvoor moest er eerst in het gebouw opgeruimd en gestript worden.

De keuken en de bar in het voormalige jeugdhonk werden verwijderd, de predikantenkamer werd ontruimd en plafonds en vloerbedekking verdwenen in de container voor bouw- en sloopafval. Op drie zaterdagen werd er hard gewerkt door mensen van de huisartspraktijk en van De Fontein. Meer dan duizend tegels werden gelicht en kregen een plek langs het hek.

De berging aan De Fontein zal worden gesloopt. In plaats daarvan worden drie praktijkruimtes gebouwd. Er komt een nieuwe entree, bereikbaar vanaf de Eikenlaan en vanaf het voetpad langs de vijver. De hal van de kerk zal voor een deel worden ingericht als wachtruimte voor de patiënten van mw. Andeweg, maar ook bezoekers van de kerk zullen de ruimte blijven gebruiken. Het werk zal worden uitgevoerd door aannemersbedrijf de Witte uit Staphorst en zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Het contract met de huisarts geldt voor vijftien jaar. De contacten met de huisarts zijn goed; zij wil nauw samenwerken met de gemeente. De vestiging van een huisartsenpraktijk in De Fontein is onderdeel van het worden van een buurtkerk: zo wordt het gebouw nog meer een ontmoetingsplek voor Selwerd en Paddepoel.