NIEUWSBERICHTEN

26-11-2021

Begroting 2022 bekend

De begrotingen van de gemeente en diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen voor 2022 zijn bekend.

Lees meer

28-10-2021

Ontdek de nieuwe website

De Protestantse Gemeente Groningen en de Protestantse Diaconie Groningen brengen de kerk naar jou met twee nieuwe websites

Lees meer

02-09-2021

Ontmoet de stadspredikant: ds. Pieter Versloot

Ds. Pieter Versloot is het nieuwe gezicht van de Protestantse Gemeente Groningen

Lees meer

 

KERK IN STAD

Kerk in Stad is een informatie- en opinieblad voor kerkelijk Groningen en verschijnt elke twee weken op papier en digitaal. Kerk in Stad wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Gemeente Groningen, de Protestantse Gemeente Damsterboord en Dekker Creatieve Media en Druk.

We willen graag breder kijken dan onze ‘eigen’ kerkgemeenschappen: we hebben een oecumenische blik en gaan op zoek naar boeiende en belangrijke verhalen in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Groningen.

Kerk in Stad heeft een onafhankelijke redactie en valt onder Stichting Kerk in Stad. Naast de redactie, die bestaat uit mensen uit zoveel mogelijk verschillende Groningse kerken, schrijft een grote groep scribenten en gastschrijvers ook artikelen. De meningen in dit blad zijn dus niet de officiële standpunten van de protestantse gemeentes Groningen en Damsterboord, maar de opinies en gedachtes van de schrijvers en geïnterviewden. Zo laten we het brede scala aan overtuigingen en geloofservaringen zien dat de geloofsgemeenschappen in Groningen zo rijk maakt. We verbinden onszelf en onze lezers met elkaar en anderen.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de stad speelt op geloofsgebied?
Neem dan een (proef)abonnement op Kerk in Stad