Corona in de wijk

Nieuwe kerk
Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op www.nieuwekerkgroningen.nl

Martinikerk
Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op https://www.wijkgemeente-martinikerk.nl.
Om 9.30 uur wordt er een ochtenddiensten in de Martinikerk gehouden. U kunt zich hiervoor opgeven via de website van de wijkgemeente. Dit kan tot zaterdagmiddag 16.00 uur. De dienst is ook te beluisteren en te zien via kerkdienstgemist.nl (rechtstreeks en op een later tijdstip).
Ook wordt elke week op het youtube-kanaal Wijkgemeente Martinikerk Groningen een meditatie geplaatst (behalve in de vakantieperiode).

De Bron
Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op www.pkndebron.nl

De Fontein

Informatie over de komende vieringen en de maatregelingen in De Fontein zijn te vinden op de website www.defontein.info

Groningen Zuid (Immanuelkerk, De Ark)

Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op
www.immanuelkerk-groningen.nl

PKN Pioniersplek Het Pand
Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op
www.pandvoordewijk.nl/agenda

Gsp Martinidiensten
Alle informatie over de opgave tot het bijwonen van diensten en (pastoraal) contact staat op
http://martinidiensten.nl/

het vaste fundamentDe geschiedenis van de Gereformeerde Noorderkerk Groningen digitaal

De heer G.J. Kok heeft Gereformeerd Groningen Stad niet alleen voor een groot deel gearchiveerd maar ook in opvallend veel boeken beschreven. Op de info site van de Gereformeerde kerk is onlangs het eerste deel verschenen van het verhaal over de gereformeerde Noorderkerk met Bethesda aan de Akkerstraat. Voor de geïnteresseerde in die geschiedenis hierbij de link naar de site: https://gereformeerdekerken.info/2020/12/03/de-noorderkerk-en-bethesda-te-groningen-1/

Coronacrisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus

De coronacrisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert. www.protestantsekerk.nl/thema/coronavirus

Versoepeling: het protocol wordt met ingang van 1 juni 2020 gewijzigd

Dit protocol is opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de kerkenraad en behoeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
De tekst van het protocol is voor belangstellende te downloaden (pdf):

Vieringen op televisie

Komende zondagen verzorgt ds. René de Reuver meditaties vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Deze worden door de EO uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. zie https://www.protestantsekerk.nl/thema/coronavirus
De PKN website bevat een bijbel leesrooster en gebeden.
Op de PKN website is ook de op de NOS uitgezonden viering te vinden.
www.protestantsekerk.nl/nieuws/de-liturgie-gaat-door-kerk-zijn-in-tijden-van-corona/

De NOS verzorgt ook elke avond: Het programma 'Op Adem', een initiatief van de KRO-NCRV in samenwerking met de Protestantse Kerk. Het wordt dagelijks rond middernacht uitgezonden op NPO2. Van de uitzendingen komen ook podcasts beschikbaar op petrus.protestantsekerk.nl. Om de dag af te sluiten en even op adem te komen ontvangt Jacobine Geel de komende weken iedere avond een gast in het protestantse kerkje van Nederhorst den Berg: ‘In deze uitzonderlijke tijd worden we in ons dagelijks doen en laten beheerst door wat het coronavirus teweeg brengt. Maar wat inspireert, troost en bemoedigt ons daarbij? In Op Adem vraag ik mijn gasten naar hún verhaal hierbij’.
Als u wilt weten wat er kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestante Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Als u meer informatie over deze activiteiten wilt of graag (pastoraal) contact wilt kijk dan op de websites van de wijkkerken. Die vindt u boven in het beginscherm. Kijk bij de kerk bij u in de buurt of bij de kerk waar u zich het best bij thuis voelt.
In diverse wijken worden er digidiensten gehouden
De site van de Immanuelkerk heeft een instructie hoe om te gaan met live kerkdiensten via de kerkomroep. 

Digidiensten in verschillende wijkkerken

PKN de Nieuw Kerk

 Nieuwe Kerk Groningen: gangbare kerkdiensten vervallen.
‘s Zondags zijn er digidiensten. Zie voor meer informatie www.nieuwekerkgroningen.nl

Nu, rond Pasen:
ONDERSTEBOVEN – Pasen in beeld
De wereld op zijn kop. Toen en nu. De koning op een ezel. Heden hosanna, morgen kruisigt hem. Vieze voeten die worden gewassen. De Gekruisigde is de Opgestane. Stilte en muziek. Het donker in de kerk en het licht dat wordt binnengedragen. Het onderste komt boven.

De Nieuwe Kerk gaat online. Met beeld, muziek en woord brengen we Pasen in beeld! Leef samen naar Pasen via de YouTube afspeellijsten voor Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, de kinderpaasnacht en de Paaswake. Te zien op www.nieuwekerkgroningen.nl.

Hebt u wel een computer, maar is het voor u lastig om via internet mee te kijken, neem dan contact op met de hulplijn 050-3123756 of met coronahulp@nieuwekerk.org.

PKN Groningen-Zuid

PKN Groningen-Zuid: kerkdienst op 29 maart vervalt, alleen kerkomroep. www.immanuelkerk-groningen.nl  
De Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid heeft sinds kort een eigen YouTube kanaal en daar worden in de komende periode regelmatig korte filmpjes en diensten op geplaatst. Ook kliederkerk filmpjes, gericht op kinderen. En de optocht met Palmpasenstokken van de kinderen thuis!!! 
Kijk bij: https://www.youtube.com/channel/UCuhTjjbw_JF7CjNW7-71Jgw

PKN De Bron

PKN de Bron: kerkdiensten van 29 maart en 5 april vervallen.

zondagsbriefPKN De Bron verzorgt voor alle stadjers christelijke meditatie in Corana crisistijd.
Voor de online-meditatie op maandagavond kunt u zich aanmelden per email. Aan het eind van de maandagmiddag krijgt u per mail de meditatie met instructie. de gedachte is om ‘met elkaar’ vanaf 20.00 te mediteren.


Vanuit De Bron verschijnt er wekelijks een zondagsbrief of nieuwsbrief naar alle gemeenteleden en belangstellenden. 

PKN Martinikerk

PKN Wijkgemeente Martinikerk:

Sinds 5 juli zijn er om 9.30 uur weer ochtenddiensten in de Martinikerk. U kunt zich hiervoor opgeven via de website van de wijkgemeente. Dit kan tot zaterdagmiddag 16.00 uur. De dienst is ook te beluisteren en te zien via kerkdienstgemist.nl (rechtstreeks en op een later tijdstip).

Ook wordt elke week op het  youtube-kanaal Wijkgemeente Martinikerk Groningen een meditatie geplaatst (behalve in de vakantieperiode).
https://www.wijkgemeente-martinikerk.nl.

GSp Martinidiensten

Zie voor informatie op;  http://martinidiensten.nl/

PKN pioniersplek Het Pand

PKN Pioniersplek Het Pand: kerkdiensten op 29 maart, 5 april en rond Pasen vervallen. www.pandvoordewijk.nl/agenda

kerkgebouw de Ark

PKN kerkgebouw De Ark, Haydnlaan 46, is elke woensdag van 10 tot 11 uur open voor een gesprek (op afstand), het aansteken van een kaarsje, meditatie, het luisteren naar muziek.

Kerk in Stad

De facebookpagina bijgehouden door Kerk in stad (KIS) www.facebook.com/KerkinStad houdt de actualiteit van wat er wordt georganiseerd, ook van enkele andere dan enkel PGG gemeenten in Stad, goed bij.

PKN De Fontein

Informatie over de komende vieringen en de maatregelingen in De Fontein zijn te vinden op de website www.defontein.info