Geloof ontdekken

Ben je nieuwsgierig naar het christelijk geloof en/of wil je er meer over leren? Dat kan!

Introductiecursus christelijk geloof

Deze introductiecursus is voor iedereen die wel wat meer kennis wil hebben over het christelijk geloof. In de kerk wordt veel bekend verondersteld, maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Hoe zit de Bijbel in elkaar en zit er ook een rooie draad in? Wat is een kerkelijk jaar? Waarom worden in de ene kerk baby’tjes gedoopt en in de andere kerk alleen volwassenen? En waarom eigenlijk met water? Wat wordt er nou bedoeld met het brood en de wijn die in de kerk gedeeld worden? Waarom noemen we een dominee eigenlijk dominee? Een plek waar je met vragen terechtkunt, die je altijd al eens had willen stellen. En waar je mensen ontmoet die ook met vragen rondlopen.

De cursus wordt gegeven door ds. Anita Akkerman en ds. Jan Willem Nieboer en bestaat uit zes bijeenkomsten. Als er al een cursus loopt kun je gemakkelijk aansluiten.

Data: In overleg bij voldoende aanmelding, zes avonden
Tijd: 17:30-19:30 uur
Locatie: Immanuelkerk, Overwinningsplein 1
Informatie: ds. Jan Willem Nieboer: nieboer@goliath.nl

 

Een gesprek met de stadspredikant

Liever een persoonlijk gesprek? Stuur dan een bericht naar stadspredikant@pg-groningen.nl. Stadspredikant Pieter Versloot praat graag met je, of je nu specifieke vragen hebt of gewoon iets kwijt wilt.