kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

dia klimaatloop 2015Kerken in beweging voor klimaat 

In december besluiten wereldleiders in Parijs over het klimaatbeleid voor de komende decennia. Daarom trekken dit najaar over de hele wereld mensen naar Parijs om hun stem te laten horen. Ook vanuit de Groningse kerken gaan we op weg naar een rechtvaardig klimaatbeleid. Op zaterdag 19 september kan een ieder meelopen die ook voor een meer rechtvaardiger klimaatbeleid is.
Pastoor Victor Schnijde van de Sint Martinus parochie, voorzitter van de Raad van Kerken: “Met deze loop drukken wij onze zorg uit over klimaatverandering én de hoop uit dat er dit jaar internationaal goede afspraken over kunnen worden gemaakt.

Zo dagen we de klimaatonderhandelaars uit om moed te tonen. De moed de gebaande paden te verlaten en op weg te gaan naar een eerlijk en effectief klimaatbeleid”.
De klimaatloop start landelijk in Winsum en Peize om respectievelijk 11 uur en 13 uur. Het eindpunt van de route is de Grote Markt; daar zal het spreekwoordelijke stokje worden overgedragen aan Drenthe. Aansluitend zal om omstreeks 16:00 uur een korte samenkomst plaatsvinden in de Sint Jozefkerk. Voor meer informatie: www.klimaatloop.nl.

WEEKEND 1 Groningen-Drenthe — 19 & 20 september

Zaterdag 19-09 Etappe 1a: Winsum – Groningen (ca 17,5 km)
Informatie en opgave: Ate Faber (fabera@ziggo.nl)
Vanaf 9.30 – ontvangst De Centrumkerk Hoofdstraat 36 Winsum.
10.00 – Uitleg en rondleiding over de eerste energie neutrale kerk van Nederland.
10.45 – Pelgrims zegen en start klimaatloop.
Tijdens de wandeling uitleg over het gebied en de natuur waarin men loopt.
14.45 – gezamenlijk vertrek vanuit De Fontein kerk Eikenlaan 255 in Groningen naar de Grote Markt in Groningen.

Etappe 1b: Peize – Groningen (ca 10 km)
Informatie en opgave: Mans Boelens (mans.boelens@gmail.com)
13.00 – Vertrek uit Peize
15.30 – gezamenlijk treffen op de Grote Markt in Groningen.
16.00 – Gezamenlijke afsluiting in Sint Jozefkathedraal, Radesingel 2, Groningen
Zowel Winsum als Groningen zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk