kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

borrel babbelKenningsmakingsavond/startborrel voor jongeren.

Op dinsdagavond 29 september vindt er in de Nieuwe Kerk een startborrel (kennismakingsavond) voor jongeren plaats. Op deze avond wordt er door de jeugdouderling van de Nieuwe Kerk, Coos Engelsma, een aanbod gepresenteerd voor jongeren tussen de (grofweg) 18 en 35. 
De avond begint om 20.00 uur in de grote ruimte van de Nieuwe Kerk. We beginnen met een kopje koffie/thee. De jeugdouderling zal zich voorstellen en het aanbod presenteren. Daarna borrelen we wat na met een hapje en een drankje. Het aanbod dat gepresenteerd wordt is als volgt: 
- De Bijbel voor dummies (i.s.m. het Gsp), o.l.v. ds. Buikema en ds. Meijlink; 
- Vanaf januari: een nieuwe gespreksgroep voor jongeren 'Rondom 20'; 
- Gespreksgroep 'Rondom 30' (1): het geloofsgesprek, over algemene geloofsvragen, o.l.v. (afwisselend?) ds. Veldman en ds. Baas; 
- Gespreksgroep 'Rondom 30' (2): gesprek met accent op de Bijbel (met als thema: vrouwen in de Bijbel), o.l.v. (afwisselend?) ds. Veldman en ds. Van Ess. 
- Gespreksgroep 'Rondom 30' (3): de gespreksgroep van de Fontein, o.l.v. (afwisselend?) ds. Baas en ds. Veldman; 
- Gespreksgroep 'Het Bijbels ABC' o.l.v. ds. Veldman en ds. Wolthaus.

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk