startweekendStartweek/startzondag 2015 De Bron, Nieuwe Kerk en De Fontein

Voor de startweek en de startzondag is door leden van De Bron, de Nieuwe Kerk en De Fontein een prachtig programma gemaakt.
Het belooft een prachtige week te worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Uiteraard is het slagen van deze week afhankelijk van uw of jouw deelname. Dus geef je op en doe mee!

# Zaterdag 12 september
Kindermiddag in De Fontein voor de kinderen van de basisschool. Deze middag is bedoeld voor de kinderen van De Bron, de Nieuwe Kerk en De Fontein. Jullie krijgen een uitnodiging van de leiding van de Kindernevendienst.

# Woensdag 16 september
19:00 u.: een oecumenische vesper in De Fontein. Voorgangers ds. Marga Baas en pastor Frans de Smit. Medewerking wordt verleend door de cantorij o.l.v. Jose van Dijken.
20:00 u.: bloemschikken. Max aantal deelnemers: 20. Kosten: €3,00 p.p. Opgave via de intekenlijst in De Fontein.
20:00 u.: wijnproeverij in De Fontein. Maximum aantal deelnemers: 45. Kosten €7,50 euro p.p. Opgave per e-mail: startweek.groningen@gmail.com , of op intekenlijsten in 1 van de 3 kerken.

# Donderdag 17 september:
14:30 u. : een gezellige middag, eveneens in De Fontein. Het programma hiervoor is zeer gevarieerd: ds. Marga Baas vertelt ons over Clara van Assisi, die geïnspireerd door Franciscus van Assisi haar eigen weg ging; muziek; samenzang; spelletjes en gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van koffie of thee. Opgave per e-mail: startweek.groningen@gmail.com , of op intekenlijsten in 1 van de 3 kerken. Voor vervoer kan eventueel worden gezorgd.

# Vrijdagavond 18 september
Gezamenlijke maaltijd in De Bron, de Nieuwe Kerk en De Fontein
18:00 u. De Bron
barbecue: Kosten € 5,00 p.p. Opgave per e-mail startweek.groningen@gmail.com of op de intekenlijst in De Bron
18:00 u. American party in het Nieuwe Kerk Centrum, Boteringestraat
Samen delen, neem wat lekkers mee en schuif aan. In de Nieuwe Kerk hangt een intekenlijst met suggesties voor de maaltijd, maar uw eigen culinaire inbreng wordt natuurlijk gewaardeerd. Opgave (niet verplicht) per e-mail startweek.groningen@gmail.com of op de intekenlijst in de Nieuwe Kerk.
18:00 u. eten in De Fontein.
Om 18:30 u. aan tafel. Kosten: € 6,00 voor volwassenen, kinderen € 4,00. Opgave via de intekenlijsten die op de zondagen 6 en 13 september in De Fontein liggen.
Vrijdagavond 18 september: een spannend bosspel voor de jeugd van 10-14 jaar. Plaats: het Roege Bos, verzamelen bij de ingang van het bos aan de Kwartsstraat (Vinkhuizen). We beginnen om 20:30 u. en het is om 22:30 u. afgelopen. Opgave per e-mail startweek.groningen@gmail.com , of op intekenlijsten in 1 van de 3 kerken.

# Zaterdagavond 19 september:
Dropping voor de oudere jeugd vanaf 14 jaar. Verzamelen om 19:30 u. op de parkeerplaats bij Zwembad De Parrel (Eikenlaan 290). Opgave per email op startweek.groningen@gmail.com , of op intekenlijsten in 1 van de 3 kerken.
# Zondag 20 september (startzondag)
startzondagUiteraard beginnen we met een kerkdienst in de Nieuwe Kerk, aanvang 9:30 u..

In tegenstelling tot wat eerder is aangekondigd komt de maaltijd van de Heer te vervallen!

Het thema voor de dienst is: Goede buren. Voorgangers zijn ds. Alberte van Ess, ds. Marga Baas en ds. Evert Jan Veldman.
Na de dienst is er koffiedrinken tot ca 12:00 u..
Om 12:00 u. starten we met een speurtocht per auto of op de fiets, die eindigt bij De Bron, in de Bentismaheerd in Beijum.
Om 13:30 u. worden de startweek en startzondag afgesloten met een broodmaaltijd in De Bron.
Voor gezinnen met kleine kinderen is er gelegenheid om rechtstreeks naar De Bron te gaan, voor de kinderen worden activiteiten georganiseerd.
Voor vragen of opmerkingen kunt u ook terecht op ons mailadres: startweek.groningen@gmail.com

Wij hebben er zin in, komt allen!
De startweekcommissie:

Harold Admiraal, Ingeborg Kroon, Jaap Medema, Menno Pool, Erik Postma, Linda Pijper, Jeannette Rosbach, Miranda Scheeringa, Wim Rien Dijkstra (jeugdwerker)