kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

noodklokNoodklok geluid!

Gisteren, op 15 augustus om 12 uur hebben de kerkklokken van diverse kerken in de stad geluid. Ook die van De Bron om 12 uur precies. Dat had een reden. De PKN had ons daartoe opgeroepen. Kortom de Groningse kerken luidden de noodklok opnieuw, nu niet om de gevolgen van aardbevingen onder de aandacht te brengen, maar als teken van solidariteit met christenen in landen als Syrië en Irak. Met name mag hier PKN De Fontein in de Groningse wijkgemeente Selwerd Vinkhuizen Paddepoel genoemd worden. Deze gemeente heeft bijzondere contacten met Syrische christenen, een aantal van hen is hier in Nederland geweest. Hun huidige situatie is onduidelijk en zeer zorgelijk. Het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland heeft kerken gevraagd de kerkklokken te luiden. Natuurlijk luiden de klokken ook voor niet-christelijke slachtoffers van ondermeer de IS terreur, maar de sterke vervolging van christenen blijft vaak onderbelicht in de media.

Voor verdere informatie over de actie op nationaal niveau zie http://www.protestantsekerk.nl

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk