noodklokNoodklok geluid!

Gisteren, op 15 augustus om 12 uur hebben de kerkklokken van diverse kerken in de stad geluid. Ook die van De Bron om 12 uur precies. Dat had een reden. De PKN had ons daartoe opgeroepen. Kortom de Groningse kerken luidden de noodklok opnieuw, nu niet om de gevolgen van aardbevingen onder de aandacht te brengen, maar als teken van solidariteit met christenen in landen als Syrië en Irak. Met name mag hier PKN De Fontein in de Groningse wijkgemeente Selwerd Vinkhuizen Paddepoel genoemd worden. Deze gemeente heeft bijzondere contacten met Syrische christenen, een aantal van hen is hier in Nederland geweest. Hun huidige situatie is onduidelijk en zeer zorgelijk. Het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland heeft kerken gevraagd de kerkklokken te luiden. Natuurlijk luiden de klokken ook voor niet-christelijke slachtoffers van ondermeer de IS terreur, maar de sterke vervolging van christenen blijft vaak onderbelicht in de media.

Voor verdere informatie over de actie op nationaal niveau zie http://www.protestantsekerk.nl