kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

Startweek/startzondag 2015 De Bron, Nieuwe kerk en De Fontein 

Hoewel de vakanties nog moeten beginnen zijn wij, de startweekcommissie van de Bron , Nieuwe kerk en De Fontein al begonnen met de voorbereidingen van de startweek/startzondag.
Er staan weer allerlei leuke activiteiten op het programma:
Woensdag 16 september in de Fontijn om 19.00 uur: is er een oecumenische vesper. Daarna kun je bloemschikken of meedoen aan een wijnproeverij.
Donderdag 17 september in de Fontijn om 14.30 uur: is er een gezellige middag. Het programma hiervoor is zeer gevarieerd: een lezing/voordracht, muziek, samenzang, spelletjes en er is gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van koffie of thee.
Vrijdagavond 18 september om 18.00 uur is er gezamenlijk eten in De Fontein, De Bron en in de Nieuwe Kerk. Nadere informatie volgt.

Vrijdagavond 18 september: een fantastisch bosspel voor de jeugd van 10-14 jaar.
Zaterdagavond 19 september: dropping voor de oudere jeugd vanaf 14 jaar.
Zondag 20 september (startzondag) Uiteraard beginnen we met de kerkdienst in de Nieuwe Kerk, aanvang 9.30 uur.
Na de dienst is er koffiedrinken, daarna zijn er speurtochten op de fiets of per auto.
De startzondag wordt afgesloten met een broodmaaltijd in De Bron. Voor de kinderen vanaf 4 jaar is in De Bron een leuke activiteit.

Kortom er is weer voor elk wat wils en we rekenen op een geweldige deelname. Meer informatie over deelname en kosten hoort u nog van ons.

de startweekcommissie,
Harold Admiraal
Ingeborg Kroon
Jaap Medema
Menno Pool
Erik Postma
Linda Pijper
Jeannette Rosbach
Miranda Scheeringa
Wim Rien Dijkstra(jeugdwerker)

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk