kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

Presentatie "150 Psaalms" 150psaalms

In 2011 verscheen van de hand van Huub Oosterhuis "150 psalmen – vrij", een prachtige hertaling van deze weerbarstige, poëtische gebeden en geloofsliederen uit de Bijbel. Marten van Dijken heeft het aangedurfd deze bundel in het Gronings te vertalen. Uitgeverij Jongbloed verzorgde de uitgave. Op zaterdag 25 april vindt de presentatie plaats in de Lutherse Kerk. Behalve de vertaler zal ook Huub Oosterhuis spreken. Henk Scholte draagt enkele psalmen uit de bundel voor. Een projectkoor o.l.v. Henk de Vries zal de psalmen op andere wijze ten gehore brengen, begeleid door pianist Peter Rippen. Na afloop zullen Huub Oosterhuis en Marten van Dijken signeren. Vanaf 15.00 uur zijn de deuren van de kerk geopend; om 15.30 uur begint het programma. Welkom!

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk