kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

LiedkunstDeArkPsalmen en nieuwe liederen zingen in De Ark te Groningen.

Zondagmiddag 12 april is er in De Ark Haydnlaan 46 een zangmiddag waarbij een aantal Psalmen en enkele nieuwe liederen centraal zullen staan.

Tot op de dag van vandaag zijn de 150 psalmen opgenomen in het liedboek van de Protestantse kerk. In het nieuwe liedboek zijn bij verschillende psalmen ook andere versies opgenomen en het kan boeiend zijn om de verschillende versies eens naast elkaar te zien en vooral ook te zingen. De muziek doet veel als het erom gaat of een lied bij je binnenkomt.
Tijdens de liedmiddag willen we daarom (behalve enkele Geneefse versies) ook een aantal psalmen zingen die vertaald zijn door Huub Oosterhuis.
Hij is zijn hele leven met de psalmen bezig geweest en onlangs is er een prachtig boekje verschenen getiteld '150 psalmen vrij'.
Zijn huiscomponisten Antoine Oomen en Tom Löwenthal hebben verschillende van deze psalmen op muziek gezet en tijdens de liedmiddag willen we een aantal van deze liederen zingen. Werkelijk prachtige composities zijn het geworden die qua sfeer de oorspronkelijke tekst sterk ondersteunen.

Naast deze psalmen is er ook ruimte om kennis te nemen van een aantal andere nieuwe liturgische liederen van o.m. Henk Jongerius

De zangmiddag begint om 15.30 uur en wordt rond 17.00 uur besloten met een korte vesper.
Medewerking wordt verleend door een projectkoor o.l.v. Chris van Bruggen en Anneke van der Heide en de pianist Peter Rippen
De toegang is gratis maar er is een collecte bij de uitgang.
Van harte welkom

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk