LiedkunstDeArkPsalmen en nieuwe liederen zingen in De Ark te Groningen.

Zondagmiddag 12 april is er in De Ark Haydnlaan 46 een zangmiddag waarbij een aantal Psalmen en enkele nieuwe liederen centraal zullen staan.

Tot op de dag van vandaag zijn de 150 psalmen opgenomen in het liedboek van de Protestantse kerk. In het nieuwe liedboek zijn bij verschillende psalmen ook andere versies opgenomen en het kan boeiend zijn om de verschillende versies eens naast elkaar te zien en vooral ook te zingen. De muziek doet veel als het erom gaat of een lied bij je binnenkomt.
Tijdens de liedmiddag willen we daarom (behalve enkele Geneefse versies) ook een aantal psalmen zingen die vertaald zijn door Huub Oosterhuis.
Hij is zijn hele leven met de psalmen bezig geweest en onlangs is er een prachtig boekje verschenen getiteld '150 psalmen vrij'.
Zijn huiscomponisten Antoine Oomen en Tom Löwenthal hebben verschillende van deze psalmen op muziek gezet en tijdens de liedmiddag willen we een aantal van deze liederen zingen. Werkelijk prachtige composities zijn het geworden die qua sfeer de oorspronkelijke tekst sterk ondersteunen.

Naast deze psalmen is er ook ruimte om kennis te nemen van een aantal andere nieuwe liturgische liederen van o.m. Henk Jongerius

De zangmiddag begint om 15.30 uur en wordt rond 17.00 uur besloten met een korte vesper.
Medewerking wordt verleend door een projectkoor o.l.v. Chris van Bruggen en Anneke van der Heide en de pianist Peter Rippen
De toegang is gratis maar er is een collecte bij de uitgang.
Van harte welkom