kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

boek alberte van Ess

Dagboek christelijke meditatie 

Woensdagavond 12 november wordt "Het ritme van de tijden", een dagboek christelijke meditatie gepresenteerd in boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1.
Vanaf 19.30 is de inloop, vanaf 20.00 de presentatie. Het boek is uiteraard die avond ook te koop.
Ds. Alberte van Ess, initiator en begeleidster van verschillende (christelijke) meditatie groepen schreef het dagboek oorspronkelijk als eindscriptie voor haar postacademiale opleiding voor geestelijke begeleiding.
Het onderwerp viel zo in de smaak dat het als boek is uitgegeven bij Boekencentrum, met een inleiding van Lex Boot.

{simplepopup popup="False" name="boek"}boek alberte van Ess {/simplepopup}

 

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk