STARTZONDAG 14 september OP WEG

Naar schatting 400 mensen uit de Fontein, de Nieuwe Kerk, de Bron en Het Pand kwamen SAMEN OPWEG bijeen om de start van het kerkelijk jaar in te luiden in de Nieuwe Kerk (nog in de steigers).

Na de dienst was er gelegenheid elkaar te ontmoeten en was het mogelijk meer van de stad te zien. Dat laatste gebeurde door een drietal stadswandelingen. Bij deze wandelingen werden door de begeleiders diverse wetenswaardigheden benoemd, omlijst met smeuïge details en interessante anekdotes, die zelfs doorgewinterde stadjers verbaasden. Zo werden verhalen verteld omtrent een 5-tal kunstwerken in de Folkingestraat, werd er door nauwe steegjes gelopen tijdens de “leuke plekjes wandeling” en bleek de hofjes-wandeling eigenlijk een gasthuiswandeling.startzondag2014-1

Hoewel de lucht donker kleurde, viel er een niet-noemswaardige hoeveelheid neerslag. Het publiek, waarvan sommige OP WEG naar de supermarkt, luisterde een enkele maal even nieuwsgierig mee. Om 13.00 uur verzamelden ca 100 mensen zich in Het Pand waar een lunch geserveerd werd, de kinderen buiten speelden en met een lied een geslaagd SAMEN OP WEG evenement werd afgesloten. startzondag2014-3Met dank aan de predikanten en alle mensen die aanwezig waren.
Namens het voorbereidingscomité: Vaya con dios et à dieu!!
Christian Hulzebos