Coronacrisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus

De coronacrisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.
www.protestantsekerk.nl/thema/coronavirus

Vieringen op televisie
Komende zondagen verzorgt ds. René de Reuver meditaties vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Deze worden door de EO uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. zie https://www.protestantsekerk.nl/thema/coronavirus
De PKN website bevat een bijbel leesrooster en gebeden.
Op de PKN website is ook de op de NOS uitgezonden viering te vinden.
www.protestantsekerk.nl/nieuws/de-liturgie-gaat-door-kerk-zijn-in-tijden-van-corona/

De NOS verzorgt ook elke avond: Het programma 'Op Adem', een initiatief van de KRO-NCRV in samenwerking met de Protestantse Kerk. Het wordt dagelijks rond middernacht uitgezonden op NPO2. Van de uitzendingen komen ook podcasts beschikbaar op petrus.protestantsekerk.nl. Om de dag af te sluiten en even op adem te komen ontvangt Jacobine Geel de komende weken iedere avond een gast in het protestantse kerkje van Nederhorst den Berg: ‘In deze uitzonderlijke tijd worden we in ons dagelijks doen en laten beheerst door wat het coronavirus teweeg brengt. Maar wat inspireert, troost en bemoedigt ons daarbij? In Op Adem vraag ik mijn gasten naar hún verhaal hierbij’.
Als u wilt weten wat er kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestante Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Als u meer informatie over deze activiteiten wilt of graag (pastoraal) contact wilt kijk dan op de websites van de wijkkerken. Die vindt u boven in het beginscherm. Kijk bij de kerk bij u in de buurt of bij de kerk waar u zich het best bij thuis voelt.
In diverse wijken worden er digidiensten gehouden
De site van de Immanuelkerk heeft een instructie hoe om te gaan met live kerkdiensten via de kerkomroep.

PKN De Bron verzorgt voor alle stadjers christelijke meditatie in Corana crisistijd.

Voor de online-meditatie op maandagavond kunt u zich aanmelden per email.  Aan het eind van de maandagmiddag krijgt u per mail de meditatie met instructie. de gedachte is om ‘met elkaar’ vanaf 20.00 te mediteren.

De Algemene Kerkenraad biedt in samenwerking met de Nieuwe Kerk :
ONDERSTEBOVEN – Pasen in beeld

De wereld op zijn kop. Toen en nu. De koning op een ezel. Heden hosanna, morgen kruisigt hem. Vieze voeten die worden gewassen. De Gekruisigde is de Opgestane. Stilte en muziek. Het donker in de kerk en het licht dat wordt binnengedragen. Het onderste komt boven. http://nieuwekerkgroningen.nl/nieuws/ondersteboven-pasen-in-beeld/
De Nieuwe Kerk gaat online. Met beeld, muziek en woord brengen we Pasen in beeld!
In de week voorafgaand aan Pasen is er de mogelijkheid om samen het verhaal van de dood en opstanding van Christus mee te maken en te vieren. Online, via een YouTube afspeellijst op de website van de Nieuwe Kerk!
De liturgie en de filmpjes voor Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, de kinderpaasnacht en de Paaswake worden op de dag zelf online geplaats. Hou de website of de Facebook pagina van de Nieuwe Kerk of die van de PGG in de gaten voor meer informatie. Hebt u wel een computer, maar is het voor u lastig om via internet mee te kijken, neem dan contact op met de hulplijn 050-3123756 of met coronahulp@nieuwekerk.org.

Heeft u behoefte aan een beetje praktische hulp. Kijk bij: heel Groningen helpt.
Een initiatief in Corona tijd van kwartiermaker Evert Sulman dat de PGG steunt.
Kijk bij: https://www.heelgroningenhelpt.nl/

De Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid heeft sinds kort een eigen YouTube kanaal en daar worden in de komende periode regelmatig korte filmpjes en diensten op geplaatst. Ook kliederkerk filmpjes, gericht op kinderen. En de optocht met Palmpasenstokken van de kinderen thuis!!!
Kijk bij: https://www.youtube.com/channel/UCuhTjjbw_JF7CjNW7-71Jgw

Voor de protestantse wijkgemeente De Bron is de hele Paascyclus digitaal te volgen op internet.
Kijk voor alle informatie op de website van de Bron naar de Diensten in de Goede Week.