Liedmiddag herman VerbeekHerman Verbeek ‘Dat gij het zingt ……….’ ZING MEE!

I.v.m. een liedmiddag op zondag 14 oktober ( 15.00 uur) in 'De Ark' Haydnlaan 46 in Groningen is een projectkoor nodig die nieuwe liederen van Herman Verbeek gaat instuderen.
Dit n.a.v. een nieuw boek met nagelaten werk van Herman Verbeek wat in oktober uitkomt.
Dit projectkoor zal staan o.l.v. Chris van Bruggen en Anneke van der Heide. De pianist Peter Rippen verleent medewerking aan het geheel.
Zin om mee te doen?
Aanmelden kan via e-mail  onder opgave van de stemsoort.
De kosten van het projectkoor zijn op vrijwillige basis.
De repetities van dit projectkoor zijn op woensdagavond 26 september, 3 oktober en 10 oktober van 19.30 uur tot 21.15 uur in het kerkgebouw 'De Ark' Haydnlaan 46 in Groningen.
Herman Verbeek: Groninger, politicus, priester. Vernieuwer van liturgie, met name door zijn talloze 'zangen' met een heel eigen thematiek en taalgebruik. Ze gaan zelden over God, Bijbel of kerkleer, maar veeleer over de aarde, de stilte, de natuur, de mensen. Zangen voor een liturgie die probeert warmte te scheppen.
Michaël Steehouder en Chris van Bruggen hebben zich de afgelopen jaren ontfermd over Verbeek’s archief. Een monsterklus, vol verrassingen. Veel onbekende liederen en toespraken kwamen tevoorschijn.
In het nieuwe boek 'Dat gij het zingt...' zijn – vijf jaar na zijn dood – een aantal nagelaten teksten van Herman Verbeek verzameld. Niet alleen zangen, maar ook overwegingen en aantekeningen over het lezen van de Bijbel. Voorafgaand wordt een inleiding gegeven over het liturgische werk van Herman Verbeek: de thema's in zijn zangen, het taalgebruik en de muziek ervan. Ook wordt een cd bijgesloten waar een aantal van de besproken liederen op te vinden zijn.