kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

pthuProgramma 10-jarig jubileum PThU bekend!

Op 9 januari 2018 viert de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) haar 10-jarig bestaan in Groningen.
Tijdens deze dag ontvangen Beatrice de Graaf en Dirkie Smit een eredoctoraat, en inmiddels is de rest van het programma ook bekend! 
Om 11.30 uur zal cabaretier Vincent Bijlo de dag aftrappen in de Martinikerk met zijn visie op het dagthema ‘In uw licht zien wij licht’ (Psalm 36:10), tevens het motto van de universiteit. Hierna volgt de lunch met zogenaamde ‘pizzapreken’ door vijf uiteenlopende personen. Om 13.00 uur zullen Beatrice de Graaf en Dirkie Smit een masterclass geven, waarna alle deelnemers uiteen gaan om een groot aanbod aan workshops bij te wonen op verschillende locaties in Groningen. Deze workshops lopen uiteen van een stadwandeling tot een pub quiz en reflectie op het Onze Vader-gebed door Theoloog des Vaderlands Claartje Kruijff.

De academische plechtigheid vindt plaats in de Nieuwe Kerk om 16.00 uur waarbij de eredoctoraten overhandigd zullen worden het Vocaal Theologen Ensemble zorgt voor muzikale omlijsting. Na afloop verplaatsen we weer naar de Martinikerk waar we het glas heffen, gevolgd door een diner met open podium. We sluiten de dag af met een feest in Huis de Beurs op de Vismarkt.
Op onze speciale jubileumpagina www.pthu.nl/10jaar is het uitgebreide programma terug te vinden en kunt u zich aanmelden voor verschillende onderdelen van de dag. Deelname aan de dag is kosteloos en wij hopen dan ook dat we met zoveel mogelijk collega’s, studenten, vrienden en andere relaties deze prachtige dag samen kunnen vieren!

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk