Liedprojecten De Ark

Het eerstvolgende project is een project rond het jubileum van de Dominicaan Henk Jongerius.
Henk Jongerius geldt als een van de belangrijkste vernieuwers van de liturgie in Nederland, zijn werk wordt gezongen in tal van katholieke én protestantse gemeenschappen. Jongerius heeft steeds gewerkt vanuit een grote liefde voor de traditie en de Bijbelse teksten, en heeft daarbij ook steeds over liturgie nagedacht, geschreven en cursussen gegeven. Op 7 december 2016 vierde Henk Jongerius zijn 75e verjaardag en zijn 50 jarig priesterschap. Deze dag is gevierd met de presentatie van 3 nieuwe boeken met zijn verzamelde liturgische gezangen, met meditaties en een bundel over liturgie.
Op zondagmiddag 7 mei zal in dit kerkgebouw een liedmiddag worden georganiseerd met liederen uit zijn verzamelde liturgische gezangen. Henk Jongerius zal zelf ook zijn medewerking verlenen.

Ook de cantor van de Huissense cantorij Theo Menting zal aanwezig zijn om enkele liederen van Gouzes met ons in te studeren.
De toegang is gratis. Collecte bij de uitgang.
Voor deze middag is een projectkoor nodig dat op woensdagavond 19 april en woensdagavond 3 mei de liederen zal instuderen. Dit koor staat o.l.v. Chris van Bruggen en Anneke van der Heide. Pianist is Peter Rippen. Voor de deelname aan dit projectkoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen die mee wil zingen in dit projectkoor kan zich vanaf nu opgeven via de email liedmiddag@gmail.com
Samengevat:
Repetitie: woensdag 19 april en woensdag 3 mei van 19.30 uur tot 21.15 uur (vrijwillige bijdrage in de kosten)
Liedmiddag: zondag 7 mei 15.00 uur - 17.30 uur (inclusief Vesper) (gratis, collecte bij de uitgang)
Voor de liedmiddag hoeft men zich niet op te geven
Voor het projectkoor dient met zich wel op te geven via liedmiddag@gmail.com
met vriendelijke groet,
Chris van Bruggen