kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

Leo Blokhuis FlyerGod only knows

Over popmuziek en religie

Op 24 juni 2016 komt popprofessor Leo Blokhuis naar Groningen. Hij geeft in de Immanuelkerk een performance over de relatie tussen religie en popmuziek. Hij spreekt over de religieuze wortels van popmuziek en laat vooral veel muziek horen. Goede muziek raakt het hart! Vaak meer dan religie. Leo Blokhuis is bekend van zijn optreden als jurylid Don Leo Blokhuis bij het televisieprogramma Top 2000 à Go-Go en als medewerker van De Wereld Draait Door. Ook maakt hij elk jaar met Matthijs van Nieuwkerk het late-night programma “Nacht van de popmuziek” en in december de jaarlijkse Top 2000. Leo Blokhuis is zoon van een predikant, hij verliet de kerk, maar bleef gelovig. 
De avond in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1, Groningen, begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. De toegang bedraagt € 5. Iedereen is van harte welkom!

Informatie voor de pers:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ds. Jannet van der Spek, predikant van de Immanuelkerk. telefoonnummer: 050-5252633 en per e-mail

Zie ook: www.immanuelkerk-groningen.nl

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk