Schiermonnikoog
Doel: Ontspanning, verdieping, persoonlijke groei, samen met anderen.
Het Waddeneiland Schiermonnikoog (www.vvvschiermonnikoog.nl) als nieuwe reisbestemming.
De eerste bewoners van Schiermonnikoog waren naar verluid de Cisterciënzer monniken van het klooster Claercamp uit Friesland, die zich in de Middeleeuwen op het eiland vestigden. Het eiland dankt zijn naam aan deze in grijze pijen gehulde monniken. Schier = grijs , oog = eiland: grijze monniken eiland.
Eind december 2015 hebben zich opnieuw monniken van deze orde op Schiermonnikoog gevestigd (http://monnik-defilm.nl).
Er wordt met tien, evt. twaalf personen verbleven in appartement ‘Bleekneus’ van het Aude Kolonyhûs (www.itaudekolonyhus.nl).
Vertrek op vrijdag 1 september en retour op 8 september.
Reissom (voorlopige schatting en inclusief bijna alle kosten) € 500,00.
Begeleiding: Graddie Meijer en Tjitske Bongers.

Nadere inlichtingen en/of opgave (voor beide reizen geldt opgave vóór 1 juni 2016).
www.pelgrimsactiviteiten.nl
Tjitske Bongers, tel: 0513-645540 / 06-23945258 (tussen 10.00 – 20.00 uur) tjitskebongers@doopsgezind.nl