De Paasnacht doorwaken

Het is een eeuwenoude traditie: samen de Paasnacht doorwaken en wachten op het licht van de nieuwe dag. De nacht van zaterdag op zondag (26/27 maart) is de nacht waarmee het allemaal begon. Tussen twaalf uur ’s nachts en zeven uur in de morgen zijn u en jij van harte welkom in de Evangelisch-Lutherse Kerk (Haddingestraat 23) om een deel van deze nacht mee te beleven. Ieder kan komen en gaan op haar eigen tijd. Elk half uur is er een kort gebedsmoment bij het licht van de paaskaars. Verder is het stil. In een andere ruimte is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en wakker te houden bij koffie en thee. Onder leiding van kunstenaar Matty de Vries wordt in die zelfde ruimte, door bezoekers die dat willen, aan een schilderij gewerkt waarin het verlangen van deze nacht wordt verbeeld. De nacht wordt afgesloten met de Dageraadsviering en het Paasontbijt. Deze Paasnachtwake is een initiatief van het Stadsklooster Groningen en van diverse Binnenstadskerken. Pak deze kans op een onvergetelijke ervaring!

Voor meer informatie email naar: Marga Baas  – Susanne Freytag – Geert Brüsewitz