kerkbalanslogo

 

collectebonnen

 

  • Martini kerk

  • Nieuwe kerk

  • Stadsklooster

  • Gsp

  • De Fontein

  • De Ark

  • Immanuel kerk

  • De Bron

De Paasnacht doorwaken

Het is een eeuwenoude traditie: samen de Paasnacht doorwaken en wachten op het licht van de nieuwe dag. De nacht van zaterdag op zondag (26/27 maart) is de nacht waarmee het allemaal begon. Tussen twaalf uur ’s nachts en zeven uur in de morgen zijn u en jij van harte welkom in de Evangelisch-Lutherse Kerk (Haddingestraat 23) om een deel van deze nacht mee te beleven. Ieder kan komen en gaan op haar eigen tijd. Elk half uur is er een kort gebedsmoment bij het licht van de paaskaars. Verder is het stil. In een andere ruimte is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en wakker te houden bij koffie en thee. Onder leiding van kunstenaar Matty de Vries wordt in die zelfde ruimte, door bezoekers die dat willen, aan een schilderij gewerkt waarin het verlangen van deze nacht wordt verbeeld. De nacht wordt afgesloten met de Dageraadsviering en het Paasontbijt. Deze Paasnachtwake is een initiatief van het Stadsklooster Groningen en van diverse Binnenstadskerken. Pak deze kans op een onvergetelijke ervaring!

Voor meer informatie email naar: Marga Baas  – Susanne Freytag – Geert Brüsewitz 

Bezinning en bezieling 2020-2021bezinning en bezieling 2020 2021

Lees hier alle verdere informatie..


Corona Crisis: omzien naar elkaar in de naam van Christus


De corona crisis heeft geleid tot een reeks van maatregelen ook in de PGG en haar wijkkerken. De PGG volgt de richtlijnen voor de plaatselijke kerken zoals de Protestantse Kerk Nederland die met het RIVM afstemt en actualiseert.


Er is een protocol opgesteld voor gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland. De concrete invulling van dit protocol behoort tot de verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad en heeft een lokale en op het kerkgebouw toegespitste invulling.
Als u wilt weten wat er in deze omstandigheden kerkelijk georganiseerd wordt in de Protestantse Gemeente Groningen (PGG) kijk dan bij "Corona in de Wijk".
Daar en op de websites van de wijkkerken staat informatie over onze activiteiten of de mogelijkheid tot (pastoraal) contact. "Corona in de Wijk" vindt u boven in het beginscherm. Kijk dus bij de kerk bij u in de buurt of bij de wijkkerk waar u zich het best bij thuis voelt.
Daar staat ook hoe u digitaal diensten kunt volgen.


Lees hier de gegevens per wijk