Stadklooster viert eenjarig bestaan.

Woensdag 17 februari viert het Stadsklooster Groningen op bescheiden wijze zijn eenjarig bestaan. Op Aswoensdag 2015 werd voor het eerst in de Lutherzaal (Haddingestraat 23) het getijdengebed gehouden. Sindsdien komen er dagelijks tussen 17.00 en 17.30 uur mensen binnendruppelen, die de hectiek van alle dag even willen onderbreken voor een half uur bezinning, stilte en gebed. Zo is in het hartje van de stad een bijzondere plek van ontmoeting en spiritualiteit ontstaan, waar iedereen welkom is. De locatie is op zichzelf al de moeite van het bezoeken waard: een sober ingerichte zaal met glas-in-loodramen in de stijl van de Amsterdamse School, gelegen aan het hofje van het voor-malige juffrouw Margarethagasthuis en verbonden met de prachtige Lutherse Kerk.
Het Stadsklooster wordt gedragen door een oecumenisch samengestelde groep mensen die proberen aan te sluiten bij de christelijke monastieke traditie van leven en werken gedragen door gebed.
Op 17 februari zijn de deuren vanaf 16.30. uur voor iedereen geopend. Koffie en thee staan klaar. Van 17.30 tot 18.00 uur vindt het eigenlijke getijdengebed plaats. Na afloop staat voor alle bezoekers een hapje en een drankje klaar.

Welkom!