schoonheid met zielUITNODIGING van Schoonheid met een Ziel

Zing mee met Het Nieuwe Kerkelijk Lied vanaf januari 2016 iedere 4e zondag In de Martini kerk te Groningen. We gebruiken het Liedboek van de kerken en het liedboek Zangen van zoeken en zien.
Missa Solemnis

De start is op zondag 24 januari in de Martinikerk in Groningen. Om 17.00 uur zal een gedeelte te horen zijn van de Missa Solemnis van Huub Oosterhuis/Tom Löwenthal. Missa is de klassieke benaming voor de Rooms-Katholieke, Latijnse kerkdienst. Een kerkdienst waarin veel en meerstemmig wordt gezongen heet 'plechtig' (solemnis) Oosterhuis en Löwental grijpen op eigentijdse wijze terug op de liturgisch-muzikale zangtraditie van de oude kerk. Hun Missa Solemnis is bedoeld om gevierd te worden als kerkdienst en kan onderbroken worden door lezingen en andere teksten. De cantorij van Noordlaren/Glimmen werkt aan deze dienst mee o.l.v. Chris van Bruggen. De vleugel wordt bespeeld door Peter Rippen. Anneke van der Heide zingt de sologedeelten. De bezoekers hebben een actieve rol in het geheel door verschillende samenzangmomenten. Voorganger is ds. Anja Kosterman en voor de dienst is er gelegenheid om in te zingen met de cantorij.
Een ieder is van harte welkom
(zie voor meer informatie ook: www.schoonheidmeteenziel.nl)