Reactie PGG op de Nashville verklaring

De Protestantse Gemeente Groningen (de Protestantse Kerk Nederland in de stad Groningen) onderschrijft volledig de onderstaande reactie van de landelijke PKN.
Verder is de PGG bijzonder blij met het interview dat het Dagblad van het Noorden had met Ds. Ynte de Groot de vorige voorzitter van de PGG. (Zie bijlage)
De PGG kan zich goed vinden in zijn reactie op de Nashville verklaring.
Tussen de regels door wijst hij er in het interview fijntjes op, hoe kort geleden het nog maar is, dat voor de wet trouwen in de burgerlijke gemeente Groningen mogelijk werd.

De PGG ging hierin de Gemeente Groningen zelfs voor!
Wij willen benadrukken dat mensen van elke seksuele geaardheid of levensverbintenis niet alleen welkom zijn, maar reeds lang aan ons kerkelijke leven volwaardig deelnemen.
E.M. Meisner, preses PGG

Lees meer...

Spoor Van Licht corrected 2019 version BSpoor van Licht – 10 januari 2019

Volg op 10 januari 2019 het Spoor van Licht en laat jezelf meenemen in een wereld van rust, muziek en kaarslicht...!
Studeren, werken, vrijwilligerswerk, een gezin, een sociaal leven... de maatschappij tekent zich tegenwoordig door een volle en drukke agenda. Hebben we nog wel tijd om uit te rusten en tot onszelf te komen? Op donderdagavond 10 januari is de Martinikerk geopend en verlicht met honderden kaarsjes. Iedereen is welkom om te luisteren naar meditatieve muziek, een moment van rust te ervaren en een lichtje aan te steken. De deur staat open.
Spoor van Licht, 10 januari tussen 20:00 en 22:30 uur in de Martinikerk, Martinikerkhof 3 te Groningen

music and gift INLIAKerstpakettenactie INLIA

Net als vorig jaar willen we u vragen om kerstpakketten in te zamelen voor de gasten in onze bed,bad,brood-opvang. Met de inhoud van de kerstpakketten worden dan cadeaus gemaakt die bijv. op Oudejaarsavond worden uitgedeeld aan onze gasten die verblijven in de verschillende BBB-locaties.
Een groep enthousiaste amateur-zangers heeft dit jaar het iniatief genomen om, onder de naam ‘Music and Gift’ op de zaterdagmiddag voor Kerst bekende kerstmuziek ten gehore te brengen in de daarvoor opengestelde Martinikerk in Groningen en, in overleg met de diaconie, tegelijkertijd daarmee ook kerstpakketten voor INLIA in te zamelen en te collecteren voor het diaconaal-pastoraal centrum ‘De Open Hof’.
Op zaterdagmiddag om 15 uur brengt het voor deze gelegenheid samengesteld 'scratch-koor' het Hallelujah uit de Messiah van Händel en het Tollite Hostias van Saint-Saens ten gehore. Verder is er orgel- en carillon-muziek te horen. De muzikale leiding is in handen van Vincent Hensen-Oosterdijk met Peter van der Zwaag aan het orgel. De Martinikerk is zaterdag 22 december open van 12.00 tot 15.30 uur en de toegang is gratis. Bezoekers worden uitgenodigd een financiële bijdrage te geven voor het werk van De Open Hof en kerstpakketten kunnen worden gedoneerd aan de bed,bad,brood-opvang van INLIA. Medewerkers van de Open Hof en INLIA zullen ook met informatiestands aanwezig zijn.

Hartelijke groet,
Helmer Roelofs
INLIA
Kerkelijke Relaties & Publieksvoorlichting
Jacobijnerstraat 5
9712 HZ GRONINGEN
www.inlia.nl

spoor van lichtSpoor van Licht – 6 december 2018

Volg op 6 december 2018 het Spoor van Licht en laat jezelf meenemen in een wereld van rust, muziek en kaarslicht...!
Op donderdagavond 6 december is de Martinikerk geopend en verlicht met honderden kaarsjes. Iedereen is welkom om te luisteren naar meditatieve muziek, een moment van rust te ervaren en een lichtje aan te steken. De deur staat open.
Spoor van Licht, 6 december tussen 20:00 en 22:30 uur in de Martinikerk, Martinikerkhof 3 te Groningen