Studieavond met ds. Kees Kant in Groningen over “De grote betekenis van Israël in onze wereld”

Kees KantOp donderdag 14 april is er in Groningen een studieavond met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: de grote betekenis van Israël in onze wereld. De bijeenkomst vindt plaats in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Ds. Kees Kant: “Israël staat erg in de belangstelling. Ook binnen de kerken. God blijft trouw aan zijn volk Israël. Maar er klinkt ook kritiek. Wat zegt de Bijbel eigenlijk over de betekenis van Israël ? En hoe lopen de lijnen van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament? Ds. Kees Kant zal dit verhelderen aan de hand van de Bijbel zelf en laten zien dat Israël nu en in de toekomst van grote betekenis is voor de hele wereld.”

Achtergrond spreker

Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”