Welkom.

Welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Groningen (PGG).
Een kerkelijke gemeente met zes wijkgemeenten in zes kerkgebouwen, verspreid over de Stad.
De Martinikerk en de Nieuwe Kerk in de binnenstad, de Ark en de Immanuëlkerk in het zuiden, De Fontein in het noorden en de Bron in het oosten. Deze wijkgemeenten werken nauw met elkaar samen om veelkleurig kerk in en voor de stad te zijn.
De PGG werkt uiteraard ook samen met andere kerken.
Zo is de PGG betrokken bij de Open Hof, de opvang van thuis- en daklozen.
Ook participeren we in het GSp, het Groninger Studentenplatform voor geloof en levensbeschouwing.
En de PGG doet volop mee aan een gezamenlijke aanbod van cursussen en gespreksgroepen.
De Groninger kerken presenteren het jaarlijks onder de titel 'Bezinning & Bezieling'.

daglicht

Zing mee......lees verder

Reactie PGG op de Nashville verklaring

De Protestantse Gemeente Groningen (de Protestantse Kerk Nederland in de stad Groningen) onderschrijft volledig de onderstaande reactie van de landelijke PKN.
Verder is de PGG bijzonder blij met het interview dat het Dagblad van het Noorden had met Ds. Ynte de Groot de vorige voorzitter van de PGG. (Zie bijlage)
De PGG kan zich goed vinden in zijn reactie op de Nashville verklaring.
Tussen de regels door wijst hij er in het interview fijntjes op, hoe kort geleden het nog maar is, dat voor de wet trouwen in de burgerlijke gemeente Groningen mogelijk werd.

De PGG ging hierin de Gemeente Groningen zelfs voor!
Wij willen benadrukken dat mensen van elke seksuele geaardheid of levensverbintenis niet alleen welkom zijn, maar reeds lang aan ons kerkelijke leven volwaardig deelnemen.
E.M. Meisner, preses PGG

Lees hier alle verder informatie en het interview met ds Ynte de Groot