Digidiensten in verschillende wijkkerken

PKN de Nieuw Kerk

 Nieuwe Kerk Groningen: gangbare kerkdiensten vervallen.
‘s Zondags zijn er digidiensten. Zie voor meer informatie www.nieuwekerkgroningen.nl

Nu, rond Pasen:
ONDERSTEBOVEN – Pasen in beeld
De wereld op zijn kop. Toen en nu. De koning op een ezel. Heden hosanna, morgen kruisigt hem. Vieze voeten die worden gewassen. De Gekruisigde is de Opgestane. Stilte en muziek. Het donker in de kerk en het licht dat wordt binnengedragen. Het onderste komt boven.

De Nieuwe Kerk gaat online. Met beeld, muziek en woord brengen we Pasen in beeld! Leef samen naar Pasen via de YouTube afspeellijsten voor Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, de kinderpaasnacht en de Paaswake. Te zien op www.nieuwekerkgroningen.nl.

Hebt u wel een computer, maar is het voor u lastig om via internet mee te kijken, neem dan contact op met de hulplijn 050-3123756 of met coronahulp@nieuwekerk.org.

PKN Groningen-Zuid

PKN Groningen-Zuid: kerkdienst op 29 maart vervalt, alleen kerkomroep. www.immanuelkerk-groningen.nl  
De Protestantse wijkgemeente Groningen-Zuid heeft sinds kort een eigen YouTube kanaal en daar worden in de komende periode regelmatig korte filmpjes en diensten op geplaatst. Ook kliederkerk filmpjes, gericht op kinderen. En de optocht met Palmpasenstokken van de kinderen thuis!!! 
Kijk bij: https://www.youtube.com/channel/UCuhTjjbw_JF7CjNW7-71Jgw

PKN De Bron

PKN de Bron: kerkdiensten van 29 maart en 5 april vervallen.

zondagsbriefPKN De Bron verzorgt voor alle stadjers christelijke meditatie in Corana crisistijd.
Voor de online-meditatie op maandagavond kunt u zich aanmelden per email. Aan het eind van de maandagmiddag krijgt u per mail de meditatie met instructie. de gedachte is om ‘met elkaar’ vanaf 20.00 te mediteren.


Vanuit De Bron verschijnt er wekelijks een zondagsbrief of nieuwsbrief naar alle gemeenteleden en belangstellenden. 

PKN Martinikerk

PKN Wijkgemeente Martinikerk:

Elke zondag om 9.30 uur is er een uitzending van een kerkdienst via kerkomroep.nl (alleen geluid) en via kerkdienstgemist.nl (beeld en geluid).
Ook wordt elke week op het youtube-kanaal Wijkgemeente Martinikerk Groningen een meditatie geplaatst.

https://www.wijkgemeente-martinikerk.nl.

GSp Martinidiensten

Zie voor informatie op;  http://martinidiensten.nl/

PKN pioniersplek Het Pand

PKN Pioniersplek Het Pand: kerkdiensten op 29 maart, 5 april en rond Pasen vervallen. www.pandvoordewijk.nl/agenda

kerkgebouw de Ark

PKN kerkgebouw De Ark, Haydnlaan 46, is elke woensdag van 10 tot 11 uur open voor een gesprek (op afstand), het aansteken van een kaarsje, meditatie, het luisteren naar muziek.

Kerk in Stad

De facebookpagina bijgehouden door Kerk in stad (KIS) www.facebook.com/KerkinStad houdt de actualiteit van wat er wordt georganiseerd, ook van enkele andere dan enkel PGG gemeenten in Stad, goed bij.

PKN De Fontein

 Informatie over de komende vieringen:
Zondag 17 mei is de derde zondag van de maand. Er is een gezamenlijke aangepaste dienst in de Nieuwe Kerk, die via kerkomroep.nl te beluisteren valt. Voorgangers zijn is ds. Evert Jan Veldman en ds Tirtsa Liefting. 
Hemelvaartdag 21 mei om 10.00 uur is er een gezamenlijke dienst van de Nieuwe Kerk, De Fontein en de Lutherse Kerk in de Nieuwe Kerk Voorganger ds Marga Baas.
Met Pinksteren zal door alle wijkgemeenten van de PGG een gezamenlijke digidienst worden georganiseerd. Nadere informatie volgt!

Telefooncirkel
Zou u het fjn vinden om samen met anderen regelmatig contact te hebben via een telefooncirkel? Laat het ons dan zo gauw mogelijk weten en bel even naar Dikkie van Dommelen (06 41 44 70 43). Zij wil meehelpen een telefooncirkel op te zetten.
Wij zijn voor u beschikbaar
Hebt u vragen, heeft u praktische hulp nodig of wilt u graag even uw verhaal kwijt? U kunt altijd met een van onderstaande mensen contact opnemen:
-Hessel Boersma (telef: 050-5718753/06 20222123 of email:
-Lamke Dijkstra (telef: 050-5772513 of email:
-ds. Marga Baas (telef: 050-5798508/06 20977769 of email:
-Ruth Pruis (telef: 06 17984737 of email:
De Fontein DRIE OCHTENDEN PER WEEK: OPEN KERK
Het is mogelijk om in de kerk een persoonlijk gesprek te hebben met Ruth Pruis of Marga Baas. We hebben besloten om met ingang van 28 april De Fontein drie ochtenden per week open te stellen: op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen bent u tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om met hen te praten of in de kerkzaal een kaarsje aan te steken. 
Er wordt nog NIET gezamenlijk koffie gedronken en er mogen maximaal maar 3 personen tegelijk in de aanwezig zijn.

Tweewekelijks een gemeentebrief
Elke twee weken wordt de wijkgemeente De Fontein geïnformeerd door middel van een brief. Zover we een mail adres (circa 300) hebben wordt dit digitaal gedaan, maar er worden daarnaast nog 200 brieven persoonlijk rondgebracht. De Gemeentebrief is ook te vinden op de website van De Fontein www.defontein.info
BEZORGERS GEZOCHT? Om de 14 dagen komt er een gemeentebrief uit. Tot op heden werd deze door een klein groepje mensen in Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen bezorgd. Onder het mom van ‘vele handen maken licht werk’ zoeken wij momenteel versterking voor dit team. Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Jaap Medema tel 050-5713278.
DE FONTEIN VERBINDT [ Forza Musica – ''Stream on'' – zondagmiddag 17 mei ]
Stichting Luisterwijk verzorgt op zondag 17 mei vanaf 13.00 uur concertjes in buurtkerk De Fontein, huiskamers en tuinen van de wijken Tuinwijk, Paddepoel en Selwerd. Net als 2 jaar geleden is het devies ''Forza Musica'', wat zoveel betekent als ''Hup, muziek!''. Het festival stond al in de steigers met een prachtige line up aan muzikanten toen de ''Corona-periode'' toesloeg en de plannen moesten worden aangepast. De concerten zullen nu zoveel mogelijk via youtube worden uitgezonden. Wilt u dit meebeleven? Open op 17 mei youtube op computer, tablet of mobiele telefoon, gebruik de zoekterm Luisterwijk.
FREE CAFE GRONINGEN
Het Free Café Groningen zamelt voedsel in wat anders weggegooid zou worden. Er wordt o.a. brood opgehaald bij bakkerijen en fruit en groente op de markt. Een deel van dit voedsel wordt gebruikt om vegetarische maaltijden van te bereiden. Voor de corona crisis kon het bereidde voedsel ter plekke gegeten worden. Momenteel wordt er wel gekookt, maar wordt er alleen uitgedeeld. Iedereen is welkom om gratis eten op te halen. Voor maaltijden is het handig om iets mee te nemen waar het in gedaan kan worden. En kent u iemand anders die het heel goed kan gebruiken, zegt het voort. Free Café is open op woensdagen en zondagen tussen 17.00 en 18.30 aan de Travertijnstraat 12 (in Backbone 050) in Vinkhuizen. Er is ook een website waar u nog meer info kunt vinden.
AARDBEIENACTIE
Voedingsdeskundige Agnes de Jong en Titia Struiving van Co-Creatie Paddepoel zijn een kaartjes- en aardbeienactie begonnen om de mensen in de zorg te bedanken. Buurtbewoners kunnen hieraan deelnemen door (zelfgemaakte) kaartjes aan te leveren. Deze geven zij dan weer, met een kleine presentie, aan één van de verzorgenden die in de wijk Paddepoel werkt. Helpt u mee? Dat kan als volgt:
‘Doe je kaartje of kaartjes in de brievenbus op het hoekje van het voormalige ABNAMRO-pand, Hoek Zonnelaan/ Eikenlaan. Dit kan op donderdag (hemelvaartsdag) 21 mei of op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei. We laten de kaartjes dan even 72 uur ‘luchten’ voor we ze aanbieden.
DE VAKANTIERUGTAS.
U weet het: Groningen is de armste stad van Nederland als het gaat om mensen die langdurig in armoede leven. Hierdoor groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. Kijken we naar de noordelijke wijken, dan is dit percentage zelfs beduidend hoger.
De zomervakantie komt er aan en dat is voor deze kinderen vaak een lange periode. Gezellig op vakantie gaan en leuke uitstapjes maken, zit er voor hen niet in. Is het dan niet een prachtig initiatief om voor deze kinderen weer iets leuks te doen? Een vakantierugtas met leuke spulletjes.Vorig jaar hebben we deze actie voor de tweede keer gedaan en was het een groot succes dankzij u. Toen gingen velen van u zelf op zoek naar een leuke inhoud voor de rugtas. U begrijpt dat we dit jaar voor een andere opzet kiezen omdat we onze contacten moeten beperken.
Wij vragen u om een bijdrage te storten op rekening: NL 45 INGB 0003 2086 49
van de diaconie. Van het binnengekomen geld gaan wij de rugtasjes vullen.